Helsingin parveke merelle - Skandinaavisten makujen kera

Kun laivalla saapuu Helsinkiin, näkee kaupungin parhaimmillaan: valkoisena ja raikkaana. Saman näköalan ja merellisen tunnelman saat ihailtavaksesi Kesäravintola Saaristossa Klippanilla. Historia hengittää kaikkialla ympärilläsi. Näet Empire-Helsingin ääriviivat pohjoisessa, Suomenlinnan muurit etelässä sekä jugend-tyylin taitavat puuleikkaukset yli 100-vuotiaassa ravintolasalissa. Kaivopuiston edustalla, Klippanin luodolla, sijaitseva jugend-huvila on yksi Helsingin näyttävimpiä ja perinteikkäimpiä ravintoloita.

Klippanilla on juhlittu jo vuodesta 1898

Vuonna 1898 valmistuneella rakennuksella sekä ravintolalla on pitkä ja värikäs historia. Aikanaan kansallisrunoilijamme Eino Leinokin oli ravintolassa tuttu näky vappuisin. Lähempää muistoista löytyvät yöttömän yön pitkät illalliset merta katsellen, nuoruuden tanssit parketilla, pitkät kosteat lounaat, rapujuhlatsekä ne kaikkein kauneimmat häät. Muistoja ja tarinoita on paljon. Toivottavasti myös sinun käynnistäsi tulee perinne ja siitä jää paljon hyviä muistoja.

Romanttinen illallinen kaksin vai 400 hlön yksityistilaisuus?

Saaristo tarjoaa ainutlaatuiset puitteet niin 2 hlön romanttiselle illalliselle kuin myös jopa 400 henkilön yksityistilaisuuteen. Ravintola soveltuu erinomaisesti isoihin 100-400 hlön yksityistilaisuuksiin. Upeilla merimaisemilla varustettua ravintolasalia täydentävät baari, tanssilattia sekä 3 ulkoterassia. Yläkerrasta löytyvät myös 10  sekä 16 hlön kokouskabinetit, jotka ovat varattavissa touko- ja kesäkuun päiväkokouksiin.

Skandinaavisia makuelämyksiä ja ikimuistoisia rapujuhlia

Ravintola Saariston à la carte listalta jalöytyy klassisia skandinaavisia makuja -  parhaita tuulahduksia maalta ja mereltä.  Kesän herkkuihin kuuluvat tietysti  kotimaiset joki- ja täpläravut. Ravut maistuvat parhailta kesäisissä merimaisemissa ja Klippanin saari on siihen luonut parhaat puitteet jo yli 100 vuoden ajan.

Vain parin minuutin venematka

Yhteysvene Klippanille liikennöi Saariston laiturista Olympia-terminaalin eteläpuolelta, Rauhanpatsaan vierestä (Ehrenströmintie). Venematka kestää vain pari minuuttia. Yhteysvenemaksu liitetään automaattisesti ravintolalaskuunne.

Kiitämme asiakkaitamme kuluneesta kesästä.
Tervetuloa taas ensi kesänä!
Avaamme vappuna 1.5.2015.


Ravintola Saaristo
Klippan, 00140 Helsinki
p. 09 7425 5590

Varaukset>>