Saslikin Juomat

Saslikin mietoihin juomiin ja viinilistaan voit tutustua alla olevasta pdf-linkistä.
Täydellisen juomalistan voit pyytää myyntipalvelustamme.

Saslikin juomalistalta löytyy useita venäläisiä juomatuotteita, mm. kuohuviiniä, olutta sekä gruusialaista punaviiniä.  Viinivalikoimaa täydentävät Kellarin Helmet, joiden joukosta voi poimia harvinaisempia herkkuja.

Saslikin miedot juomat ja viinit (PDF)

Saisiko olla samppanjaa vai sampanskojea?

Venäläisen keittiön ja kuohuvan viinin liitto on peräsin Aleksanteri II:n ajoilta. Vuonna 1873 tsaari tilasi hovihankkijaltaan Champagne Roederiltä omien mieltymystensä mukaisesti valmistetun sekoituksen kristallipullossa ja esitteli juoman hovilleen. Hovin, ja koko yläluokan, suosikiksi nousseen samppanjan rinnalle syntyi pian venäläisten oma versio, sampanskoje. Sampanskoje eli venäläinen kuohuviini on kotimaassaan ”tavallista” kuohumatonta viiniä suositumpi ruokajuoma ja se on usein huomattavan makeaa verrattuna aitoon ranskalaiseen samppanjaan.

A&S Ravintoloiden salitoimenpäällikkö, sommelier Cilla Impola suosittelee kokeilemaan samppanjaa ja sampanskojea muutenkin kuin aperitiivina. "Molempia pääsee  maistelemaan Saslikissa aitojen tsaarinajan herkkujen kera ja samppanjapullot poksautetaan auki husaareiden tyyliin sapelilla sivaltaen. Venäläisistä herkuista puhuttaessa klassisin yhdistelmä on tietenkin kaviaari ja samppanja. Blinit ja smetana yhdistettynä mätiin toimivat kuohuvan kumppanina erinomaisesti, samoin venäläiset zakuska-alkupalat".

Saslikissa samppanjat avataan sapelilla

Samppanja itsessään luo ruokahetkeen juhlan tunnun, varsinkin kun Saslikissa pullot avataan sabrage-tekniikalla, joka tarkoittaa samppanjapullon avaamista sapelilla. ”Tapa juontaa juurensa Napoleonin ratsuväkeen eli husaareihin. Heillä oli tapana harrastaa samppanjapullon avaamista sapeleillaan ratsujensa selässä. Pullo avataan kopauttamalla suuosan uloketta tasaisella ja viiltävällä sivalluksella pullon myötäisesti jolloin suuosa napsahtaa poikki ja juoman oma paine työntää korkin ja lasinsirut ulos pullosta. Kaikenlaiset kuohuviinit, joihin on syntynyt painetta, voi periaatteessa avata tällä tyylillä. Mutta varoituksen sana on paikallaan: kaikissa juomissa ei ole riittävästi painetta, jolloin saattaa käydä niin, että pullo hajoaa käsiin”, Cilla Impola muistuttaa.